ÜYE OL 50 TL KAZAN
1.500 TL üzeri ücretsiz kargo
ÜYE OL 50 TL KAZAN
1.500 TL üzeri ücretsiz kargo
Gua Sha Bir Trend, Yoksa Daha Fazlası?

Gua Sha Bir Trend, Yoksa Daha Fazlası?

Geleneksel Çin tıbbı uygulamalarından biri olan, 700 yıl eskiye dayanan bu geleneksel yöntemi, son zamanların trend ürünü Gua Sha’yı biraz daha detaylı inceleyelim.

GUA SHA NEDİR?

"Gua”, kazımak veya ovalamak. "Sha”, uygulama sonrası cilt yüzeyinde görülen kızarma veya morarmalar. Ve sırt bölgesine uygulanarak ve vücudun kan akışını hızlandırmak, lenfatik drenaj sağlamak, hücreleri harekete geçirmeyi amaçlamıştır. Bu uygulamanın yeniden dirilişiyse çok daha yumuşak bir biçime evrilmiştir.

GUA SHA’NIN FAYDALARI

Mineral taşlardan elde edilen ve V şekline benzeyen, bu sayede de yüzün belirli noktalarına oturarak masaj imkanı sağlar. Dolaşımı hızlandırmak, kolajen üretimine destek olmak, enflamasyonu azaltmak, sıkılaşmayı sağlamak ve yüz kaslarını şekillendirmek için etkileyici sonuçlar görülmüştür. Gua Sha, günümüzde çeşitli sağlık durumlarının destek tedavisi olarak da kullanılmaktadır. Migren, kas-iskelet sistemi sorunları, anksiyete, uykusuzluk gibi sağlık sorunlarını, uzmanlar tarafından uygulandığı takdirde hafifletmeye yardımcı olduğu görülmüştür.

GUA SHA’NIN KULLANIMI

Geleneksel kullanımı daha sert olan Gua Sha’nın, günümüzde yüz ve boyun için kullanımı çok daha yumuşaktır. Temel prensip, Gua Sha’nın cildi çekmeden, yüzde kolayca kayabilmesidir. Bu sebeple uygulama esnasında mutlaka aromaterapik yağlar veya yağ bazlı serumların kullanılması önerilmektedir. Yüzdeki gerginlik ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olan Gua Sha, ileri-geri veya yukarı-aşağı değil tek bir yönde, belirli bir açıyla, cilde paralel uygulama prensibine dayanır. En iyi yöntem, hafif basınç uygulayarak, lenfatik akış yönünde kullanımıdır. Başlangıç için haftada bir kullanımı önerilirken, kullanım sıklığı cilt tipine bağlı olarak da şekillenebilir. Kullanım alışkanlıkları geliştikçe haftada en az iki-üç kez kullanımı hedeflenebilir.

DOĞRU GUA SHA’YI BULMAK

Gua Sha için kullanılan taşın türü ve şekli doğru seçim için en önemli faktörler. Yüzün açılarına uyacak doğru eğrilikte, kavraması rahat bir taş olması da diğer bir önemli nokta. Taşın malzemesi de yine dikkat edilmesi gereken bir etken ve bu konuda uzmanların görüşü, doğal malzemelerden yapılmış kaliteli bir Gua Sha’nın sentetik olanlardan daha ağır olduğu yönündedir. Daha ağır olan gerçek minerallerden yapılmış bir taşın, uygulamada da daha iyi sonuç verdiği görülmüştür. Mineral taşlardan elde edilen ve V şekline benzeyen, bu sayede de yüzün belirli noktalarına oturarak masaj imkanı sağlayan Gua Sha’nın farklı minerallerden yapılmasının da bir anlamı var. Gül Kuvars: Duygusal bir şifacı olduğuna inanılan bu mineral günümüzde en yaygın görülen versiyonu olmasının yanında, ince çizgiler ve lifting etkisi yarattığı söylenir. Yeşim: Geleneksel Çin tıbbında, yeşim taşı sinir sistemimiz için en şifalı mineraldir. Ödem ve lenfatik etkisinin güçlü olduğuna inanılır. Ametist: Negatif iyonlar yayan bu mineral, negatif enerjiyi iter şeklinde tarif edilen ametist, gözenekler ve akneler için ideal olduğu söylenir. Geleneksel bir şifa uygulaması olsa da, son zamanlarda sosyal medya ve güzellik dünyasını ele geçirmiş gibi görünüyor. Günümüzde, cilde uygulanan işlemlerin hızla ve giderek artan fiyatlarına alternatif bir trend olarak çıkan, pek çok farklı üründen biri gibi olan Gua Sha, Çin tıbbına dayanan sağlam kökleri sayesinde uzun zaman daha isminin duyulacağının garantisini veriyor.

Paylaş: